Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Kolozsvár

Kolozsvár közlekedés

Kolozsvár, Románia, Közlekedés

Közlekedés

Kolozsvár, Románia, Közlekedés

Légi közlekedés
Kolozsvár repülőtere (Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca) Románia harmadik legforgalmasabb légi kikötője. A reptér Kolozsvár központjától 7,5 km-re, Szamosfalván található. A belvárossal (Széchenyi tér / Piața Mihai Viteazul) a hétköznapokon 10 percenként, hétvégén félóránként közlekedő 8-as busz köti össze.

Tömegközlekedés
Kolozsváron trolikkal, buszokkal és villamosokkal közlekedhetünk a legegyszerűbben.

Vonat
Kolozsvár összeköttetése nagyon jó Budapesttel, négy nemzetközi vonat is közlekedik ezen a vonalon. Kolozsvárról az összes jelentősebb román városba eljuthatunk. A központi pályaudvar mellett a városnak még két vasúti pályaudvara is van: a kolozsvári „kis” állomás és a Cluj-Napoca Est-nek vagyis Kelet-Kolozsvárnak nevezett szamosfalvi állomás.

Troli, busz és villamos
Kolozsvár tömegközlekedését trolikkal, buszokkal és villamosokkal oldják meg. A jegyek 1,75 RON-tól indulnak és mindhárom közlekedési eszközön használhatók.

Taxi
Magyarul beszélő taxisokat a 0744176350 és 0744338856 telefonszámokon hívhatunk.

Autó
Kolozsvárra Budapestről autóval kb. 5 és fél óra alatt juthatunk el. A romániai szakaszon csak lassan lehet haladni az út minősége miatt.

Autóbérlés
Kolozsváron több nagyobb nemzetközi és helyi autókölcsönzők is működnek. Az autóbérléshez hitelkártyára lesz szükségünk.

Forrás: Wikipédia

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!